عقرب 28, 1396 13:03 Asia/Kabul
  • بررسی روزنامه های چاپ کابل 28 عقرب 1396

"ادامه ی حملات موشکی پاکستان بر ولایت های شرقی کشور" ،"توسعه ی شهری مفهوم ناشناخته در افغانستان"و"چرا باید برخی از عالمان دین آله ای در دست استخبارات پاکستان باشند "،عناوین سرمقاله های روزنامه های امروز چاپ کابل است.

ادامه ی حملات موشکی پاکستان بر ولایت های شرقی کشور عنوان سرمقاله ی روزنامه ی دولتی انیس است که در آن چنین آمده است:

ولایت های شرقی کشور این روزها بار دیگر گواه حمله های موشکی و توپخانه ای، نظامیان پاکستان بوده است. گزارشها حاکی از آنست که در جریان روزهای اخیر، بخش‌های از مناطق ولایت‌های کنر و ننگرهار گواه برخورد ده ها موشک و  - مرمی های - سلاح های ثقیله بوده است که از اثر این حملات خسارات جانی و مالی بر هموطنان ما تحمیل گردیده و حتا تعداد زیادی مجبور به ترک منازل شان شده اند. هرچند دولت افغانستان این موضوع را بارها با دستگاه دیپلماتیک اسلام آباد و مجامع ملل متحد به ویژه شورای امنیت این سازمان ارائه نموده، اما دیده شده که اسلام آباد به این مسئله اندک توجهی نکرده است. 

نظر به فشارهایی که بعد از اعلام راهبرد تازه امریکا بر پاکستان وارد شد این کشور تلاش دارد تا برای جامعه جهانی به ویژه امریکا - به گونه ای - ذهنیت سازی کند که - گویا -پاکستان در امر مبارزه علیه گروه های دهشت افگن متعهد است و این اقدامات نمایشی خود را به رخ امریکا بکشاند، اقداماتی که همواره از مردم ملکی و بی دفاع ولایت‌های شرقی کشور، قربانی می گیرد، در حالی که اسلام آباد می تواند مراکز و لانه های گروه طالبان و سایر گروه های تروریستی را در شهرهای بزرگ خود مسدود کند و اقدامات سازنده و جدی ای  را در این راستا روی دست گیرد.

و توسعه ی شهری مفهوم ناشناخته در افغانستان عنوان سرمقاله ی روزنامه ی افغانستان ما است که در آن چنین آمده است:

دیروز چهارمین همایش "ملی شهری" با شعار "پیش به سوی شهرهای پایدار" در کابل برگزار شد. در روز نخست این همایش رییس جمهور و وزیر شهرسازی سخنرانی کرد. قرار است در این همایش وضعیت شهرسازی و ارئه خدمات شهری مورد بحث قرار گیرد.بحث توسعه  شهری در افغانستان با توجه به تعریف و مصادق آن در دنیای امروز، هنوز بحث تازه و ناشناخته به حساب می آید. شهر یک مقوله بسیار پیچیده و درعین حال زنده و پویا است. ابعاد توسعه شهری با حوزه های مختلف دانش بشری در تعامل دوسویه قرار دارد. 

نویسنده می افزاید :

 در افغانستان هنوز از طرح های سنتی توسعه شهری بهره گرفته می شود که با توجه به پیچیدگی و زوایای گوناگون شهر و نبود هماهنگی میان طرح ها و پروژه های مختلف، مشکلات زیادی را در زندگی شهری به وجود آورده است.  شهرها در افغانستان به دلیل ضعف حاکمیت قانون، وجود فساد و نبود یک طرح و برنامه منظم شهری، به شکل بی رویه ساخته شده است. در ساخت و گسترش شهرها، آنچه تا هنوز خیلی اهمیت داشته جنبه های سود آوری آن بوده است. تأکید روی سود آوری های بیشتر، سبب رشد کمی شهرها گردیده و جنبه های کیفی آن به فراموشی سپرده شده است.

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی آرمان ملی که در سرمقاله ای تحت عنوان چرا باید برخی از عالمان دین آله ای در دست استخبارات پاکستان باشند  چنین نوشته است:

مردم مسلمان افغانستان به سخنان علما و روحانيون بيشتر از هر کس ديگري گوش مي دهند و- به همین دلیل - است که رسالت و مسؤوليت اين قشر در روشنگري جامعه بسيار زياد است.

اما افزون بر اين که کم توجهي دولت در اين راستا بسيار مشهود است، برخي از علما و روحانيون کشور به دلايل متعددي، در راستاي استقرار صلح و ثبات در حرکت نيستند و افزون بر آن، با ارايه ی افکار افراط گرايانه ی شان، اذهان جامعه را مغشوش کرده و افراطيت و دهشت افگني را در کشور ترويج مي کنند.

در پایان آرمان ملی می افزاید:

اين شمار ،کساني اند که به نحوي زیر تأثيرات دشمن قرار داشته و يا هم از برخي از کشور هاي بيروني از جمله پاکستان هدايت و اوامر دريافت مي کنند و بعد آن را در کشور عملي کرده و موجب جنگ افروزي و رشد افراطيت در افغانستان مي گردند.

بي جهت نيست که رييس اداره ی حج و اوقاف ولايت ننگرهار به تازه گي ها اظهار داشته است که پاکستان از - تعدادی از - علماي کشور ما برای برهم زدن اوضاع در افغانستان بهره گيري مي کند.

از اين جا هويداست که نيازمندي شديدي به نهاد ها و مراکز تربيه و آموزش و تعليم عالمان دين در داخل کشور احساس مي شود تا آنان از چنگال هيولاي افراطيت نجات یابند.