قوس 11, 1396 11:24 Asia/Kabul
  • بررسی روزنامه های چاپ کابل 11 قوس 1396

"فرصت ها و چالش های نشست قلب آسیا" ،"خطر جدید برای کشور" و "ضرورت وحدت امت اسلامی" عناوین سرمقالات روزنامه های امروز چاپ کابل است.

"فرصت ها و چالش های نشست قلب آسیا" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی افغانستان ما است که در آن چنین آمده است:

روز جمعه رئیس جمهور غنی سخنران اصلی هفتمین دور از سلسله نشست‌های پروسه استانبول یا قلب آسیا بود. تامین امنیت، مبارزه با تروریسم، مبارزه با جرایم سازمان‌یافته و مواد مخدر، گسترش همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای، مهاجرت و گفت‌وگوها برای تامین صلح در افغانستان محورهای اصلی این نشست را تشکیل می‌داد. هرچند هفت سال از فعالیت پروسه استابول می‌گذرد اما دست آوردهای ملموس و قابل قبولی نداشته است. ترکیب نامتناجس کشورهای تشکیل دهنده کنفرانس، تضاد منافع تعدادی از کشورهای عضو با افغانستان و بر داشت‌های متفاوت از تروریسم و امنیت منطقه‌ای، از جمله عوامل نا کارآمدی این روند بوده و رویکردهای مبتنی بر همگرایی افغانستان را نیز با چالش مواجه کرده است. 

نویسنده می افزاید :

نفوذ قدرت های بزرگ در کشورهای توسعه نیافته به دلایل نیازمندی های اقتصادی و و ابستگی های امنیتی از جمله چالش های اساسی همکاری های منطقه ای در بین این دسته از کشورها به شمار می رود و پروسه استانبول نیز از این قاعد مستثنی نیست. اما افغانستان خوش بختانه طی سال های اخیر توانسته است حداقل از این طریق توجه جامعه جهانی و کشورهای منطقه را به اهمیت افغانستان و تحولات کشور جلب کند. کمک های هنگفت در دو سال گذشته از طریق کنفرانس های جهانی و منطقه ای برای افغانستان و محور قراردادن افغانستان در ذهنیت بازیگران بین المللی موفقیت کمی نیست و نباید آن را نادیده انگاشت.

"خطر جدید برای کشور" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی آرمان ملی است که در آن چنین آمده است :

روز جمعه گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی به ترکیه رفت و قرار است پس از دیدار با برخی از مقامات آن کشور به عربستان سعودی سفری داشته باشد.

سخنگوی حزب اسلامی گفته است که جزئیات این سفر در آینده با رسانه ها شریک ساخته خواهد شد.بهحکومت افغانستان پیشنهاد می دهیم که متوجه افراد و نهادهای سیاسی‌یی که حمایت خارجی ها  را دارند و می خواهند برای بدست آوردن امکانات اقتصادی، کشور خود را میدان تاخت و تاز بیگانه گان بسازند، باشد و به هیچ جریان سیاسی و یا رهبر کدام حزب اجازه ندهد که حساسیت های مذهبی را در کشور به وجود آورد و برای مردم مشکلات بیشتر ازاین خلق کند.

آرمان ملی می افزاید:

مردم افغانستان پیرو هر مذهبی که اند تا اکنون در صلح و صفا زنده گی کرده اند و منبعد هم نباید به مزدوران خارجی ها فرصت داده شود که این برادری میان اقوام و مذاهب افغانستان را به دشمنی مبدل سازند و برای منافع شخصی شان آتش جنگ های قومی و مذهبی راشعله ور کنند.

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی انصار که در سرمقاله ای تحت عنوان "ضرورت وحدت امت اسلامی" چنین نوشته است:

شیعیان روز 17 ربیع‌الاول و اهل تسنن روز 12 ربیع‌الاول را روز ولادت پربرکت منجی عالم بشریت حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم  می‌دانند. بنابراین هفته وحدت یا سالروز ولادت آن حضرت مناسبت بسیار خجسته‌ای است تا در سایه نزدیکی قلوب، در پی تحکیم وحدت و یکپارچگی بین یکدیگر و همسو ساختن اهداف بلند اسلامی و حل مشکلات کشورهای مسلمان بیش از پیش همت گماریم.بدون شک یکی از راههای رسیدن به وحدت و حفظ آن، شناخت عوامل تفرقه است. در هر تفرقه و شکافی باید علل اختلاف، موضوع اختلاف، انگیزه اختلاف و مسائلی از این دست با تحقیق و تفحص روشن شود و اگر موضوعات و مسائل معلوم شد، مداوا به سهولت انجام میگیرد. 

در پایان انصار می افزاید:

بهترین راه رسیدن به وحدت و برادری در یک جامعه، تکیه بر اصول مشترک و داشتن رهبری واحد است که در تنگناها و بحران‌هـا همه در مسیر واحد قرار بگیرند و در مواقعی که اختلافات شدید میشود با تصمیم یک مرجع واحد از تفرقه و شکاف دوری کنند. این امر گذشته از اینکه یکی از تاکیدات دینی است از اصول عقلانی و انسانی نیز هست که مورد تایید همه مکاتب فکری است.