جدی 25, 1396 11:08 Asia/Kabul
  • بررسی روزنامه های چاپ کابل 25 جدی 1396

"کابل و هیئت شورای امنیت سازمان ملل متحد"،"آثار و پیامدهای احتمالی افشای رازهای کاخ سفید" و "رکاب زنی در راه صلح" عناوین سرمقاله روزنامه های چاپ کابل است.

"کابل و هیئت شورای امنیت سازمان ملل متحد" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی هشت صبح است که در آن چنین آمده است: 

دیروز حکومت، خیابان‌های مرکز کابل را بسته بود. علت این راه‌بندی‌های امنیتی، ظاهراً حضور هیأت شورای امنیت سازمان ملل متحد در وزارت خارجه بود. رهبران حکومت با هیأت شورای امنیت سازمان ملل متحد که در ترکیب آن نیکی هیلی نماینده‌ی دایم امریکا در این سازمان نیز حضور دارد، ملاقات کردندشورای امنیت سازمان ملل متحد علیه گروه‌هایی که ضد دولت افغانستان می‌جنگند، تعزیرات نیز وضع کرده است ولی برخی از اعضای مهم سازمان ملل متحد از جمله پاکستان هم قطع‌نامه‌ها و  تعزیرات شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده‌اند.

علت دوام جنگ در افغانستان نیز همین مسأله است. پاکستان هم قطع‌نامه‌ی سال ۱۳۷۳ شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض می‌کند و هم به تعزیرات این شورا بی‌اعتنا است. پاکستان هم به گروه طالبان پناه داده است و هم ارتش آن کشور در نقش متحد طالبان عمل کرده است. این امر نقض آشکار قطع‌نامه‌ی ۱۳۷۳ و تعزیرات سازمان ملل متحد است

هشت صبح می افزاید : 

در گزارش‌هایی که به شورای امنیت سازمان ملل متحد داده می‌شود، به این واقعیت‌های مهم اشاره نمی‌شود. وقت آن است که امروز این طلسم شکسته شوددولت افغانستان باید به صورت بسیار جدی این موضوع را با هیأت شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح کند. کابل باید این موضوع با چین هم مطرح کند.

روزنامه ی انصار در سرمقاله ای تحت عنوان "آثار و پیامدهای احتمالی افشای رازهای کاخ سفید" چنین نوشته است : 

این روزها کتاب مایکل ولف در باره افشای رازهایی از درون کاخ سفید به موضوعی خبرساز در امریکا و جهان تبدیل شده است،  وی در این کتاب که از طریق مصاحبه با 200 تن از کارکنان کاخ سفید تهیه شده، پشت پرده برخی از تصمیمات ترامپ را چه در ارتباط با امریکا و چه در رابطه با متحدان آن از جمله عربستان برملـاء کرده است.

انصار می افزاید :

از جمله اینکه در این کتاب اتهام مربوط به دریافت کمک اطلاعاتی ترامپ از روسیه برای شکست دادن هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته تایید  و اطلاعاتی متقن در این زمینه ارائه شده است که میتواند در پرونده مربوطه مورد استفاده قرار گیرد و به داغ شدن مجدد آن بینجامد. در این راستا امکان دارد بحث بی کفایتی و عدم صلاحیت ترامپ برای ادامه ریاست جمهوری نیز دوباره مطرح شود.

و "رکاب زنی در راه صلح" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی افغانستان ما است که در آن چنین آمده است

پنجشنبۀ گذشته، گروه سفیرانِ جوانِ صلح در کابل اعلام کردند که در نظر دارند پیام صلحِ افغانستان را رکاب‌زنان به چندین کشور برسانند. این گروه که جوانانِ ورزشکارِ افغانستانی اند، رکاب‌زنان به چهارراهی مسعود بزرگ رسیدند و در آن‌جا با برافراشتن پرچم افغانستان، سازمان ملل و پرچم هشت کشوری که قرار است از آن‌ها رکاب‌زنان عبور کنند، برنامۀشان را افتتاح کردند. این گروه از ورزشکاران دوچرخه‌سوار، با افراشتنِ این پرچم‌ها در چهارراهی مسعود بزرگ خواستند چهرۀ جنگ برای صلح را به نمایش بگذارند.

ماندگار می افزاید :

این حرکتِ نمادین که به حمایتِ مالی یوناما صورت گرفته است، نشانگرِ آن است که نسل جدید، بیشتر از هر چیزی به صلح می‌اندیشند و از هر اقدامی برای دست ‌یافتن به چنین ارزشی دریغ نخواهند کرد.
این دوچرخه‌سواران با رسیدن به هر کشوری، دو ورزشکارِ دیگر را با خود همراه می‌سازند و به رکاب‌زنی ادامه می‌دهند تا پیـامِ مردم افغانستان را به جهانیان ابلاغ کنند. چنین کارزارهایی برای صلح می‌توانند نگاهِ جهان را بیش از پیش به کشوری معطوف کنند که به صلح نیاز دارد و بایستی این مردمِ مستحق، به صلح دست یابند.
بسیاری‌ها می‌گویند که دست یافتن به صلح در افغانستان، رویایی بیش نیست؛ اما این تلاش‌ها می‌توانند به‌مراتب موثرتر از تلاش‎‌های بی‌ثمری باشند که طی سال‌ها دولتِ افغانستان زیر نامِ تلاش‌های صلح‌خواهانه انجام داده و صدها میلیون دالر را نیز به مصرف رسانده است.