جدی 30, 1396 10:59 Asia/Kabul
  • بررسی روزنامه های چاپ کابل 30 جدی 1396

"آیا مسیر جنگ تغییر خواهد کرد" و "تشدید اختلافات امارات و عربستان در یمن" عناوین سرمقاله دو رونامه افغانستان ما و اصنار است که در ادامه میخوانید:

"آیا مسیر جنگ تغییر خواهد کرد" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی افغانستان ما است که در آن چنین آمده است :

محمد اشرف غنی، رییس جمهور کشور دیروز در دیدار از قول اردوی نیروهای ویژه ( کماندو ) ضمن قدردانی از جانفشانی های این نیروها و تشریح برنامه های آینده، گفت که سال1397 باید سال ابتکار عمل برای حاکمیت سراسری در کشور باشد و باید ولسوالی هایی که به مرکز دوامدار دشمن مبدل شده است، هدف قرار گیرد و دشمن برای ایجاد پایگاه دایمی نباید فرصت داشته باشد. در این محفل وزیر دفاع نیز گفته است که نیروهای امنیتی برنامه های گروه های تروریستی را نقش برآب کرده و مسیر جنگ را تغییر داده است.
در سال 1396 ما شاهد دو تغییر در عرصه ی نظامیتغییر در تاکتیک های جنگی گروه های هراس افگن، که از جنگ با نیروهای امنیتی به کشتار افراد ملکی تغییر مسیر داد. و تغییر در فورمول جنگی نیروهای امنیتی که با انجام حملات هوایی و زمینی، فرصت عملیات تهاجمی بزرگ را از دشمن گرفته بود.
این تغییرات نشان می دهد که انکشاف مثبتی در عرصه نظامی رونما گردیده و نیروهای امنیتی فرمول تغییر در جنگ را پیدا کرده و تا حدودی ابتکار عمل را در دست گرفته اند
نویسنده می افزاید :
با توجه به اوضاع ناگوار نظامی سال های اخیر، مردم انتظار دارند که حکومت استراتژی قاطع، همه جانبه و فراگیر را در خصوص گروه های تروریستی در پیش بگیرد و مراکز، پایگاه ها و محلات تجمع آنها را همواره با حملات هوایی و توپخانه ای مورد حمله قرار دهد
مهمترین مسأله در تغییر رویکرد نظامی از تدافعی به تهاجمی این است که نیروهای امنیتی تلاش کنند، ولسوالی ها و مناطقی را تحت کنترل خود در بیاورند که سال ها به عنوان پناهگاه ها و پایگاه های دشمن شناخته شده اند

کنترل این مناطق بدون شک روحیه گروه های تروریستی را به شدت تضعیف کرده و برتری نیروهای امنیتی را در جبهات نظامی برای مردم افغانستان و جهان به اثبات می رساند
ما با فشارهای نظامی می توانیم به صلح دوامدار امیدوار باشیم. تساهل و مدارا همچنان که تا کنون یک تجربه نامؤفق و ناکام بوده، از این پس نیز روزنه ای امیدی را نخواهد گشود. تغییر تاکتیک جنگی نیروهای امنیتی و نابودی پایگاه های دشمن و تصرف مناطق اشغال شده، تنها راه تأمین امنیت و خلاصی مردم افغانستان از چنگ هیولای تروریسم است.

و "تشدید اختلافات امارات و عربستان در یمن" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی انصار است که در آن چنین آمده است :

عربستان و امارات از حمل 94 در قالب ائتلـاف سعودی حمله به یمن را آغاز کردند.

در واقع هر کدام از دو کشور با اهداف متفاوتی به دنبال نقش آفرینی در تحولات یمن بودند اما دو کشور در یک نقطه یعنی مقابله باا نصاراالله یمن مشترک بودند.

توافقی نانوشته نیز بین دو کشور در مورد حوزه‌هـای نفوذ وجود داشت به این صورت که عربستان در شمال یمن نقش آفرینی میکند و امارات نیز از گروه‌هـای جنوب حمایت میکرد.

در سه سال گذشته اختلـافات زیادی بین این دوکشور بر سر تقسیم حوزه‌هـای نفوذ در یمن به وجود امده است و شکست‌هـای میدانی و همچنین شلیک موشک‌هـای بالستیک یمن به امارات و عربستان بار دیگر دو کشور را دچار اختلاف منافع کرده است.

انصار می افزاید :

در جون سال 2016، اختلـافات عربستان و امارات در یمن بالـا گرفت و به‌دنبال آن، مقامات ابوظبی از سطح همکاری خود با ائتلـاف سعودی علیه یمن تا حدود زیادی کاستند.

اختلـافات میان عربستان و امارات ازآنجا آغاز شد که منصور‌هـادی خالد بحاح، نخست‌وزیر دولت فراری و مستعفی خود را که البته مورد حمایت مقامات امارات بود، از کار برکنار کرد.

پس از برکناری وی، فردی به نام جنرال الأحمر به جای بحاح در پست نخست‌وزیری قرار گرفت که به سرسپردگی به عربستان سعودی معروف بود.

این اقدام منصور‌هـادی، خشم مقامات ابوظبی را برانگیخت و موجب شد آنها به سهم خواهی در قبال نقش‌آفرینی خود در قالب ائتلـاف سعودی، روی آورند.

درو واقع شکست عربستان در شمال یمن باعث شده است تا این کشور تمرکز خود را بر جنوب این کشور بگذارد و همین امر به معنای تشدید اختلافات با امارات خواهد بود.