حوت 13, 1396 17:00 Asia/Kabul
  • فاطمه، فاطمه است (1)
    فاطمه، فاطمه است (1)

سلام بر حضرت فاطمه، سلام بر بانویی که هنر نقش پذیری زن را به  تصویرکشید و چهره ای بی نظیر از سیمای زن مسلمان به نمایش گذاشت 

سلام بر حضرت فاطمه ، سلام بر بانویی که هنر نقش پذیری زن را به  تصویرکشید و چهره ای بی نظیر از سیمای زن مسلمان به نمایش گذاشت. « فاطمه ، فاطمه است.»  گویاترین جمله ای ست که می توان برای توصیف  بانویی به کار برد که در او ، تمام ارزشها و فضایل انسانی ، چون لوح فشرده ای جمع شده است. فاطمه (س) مظهر شکوه و عظمت یک زن و از شگفتیهای خلقت خداوند است . به مناسبت میلاد مبارک این بانوی بزرگ، وِیژه برنامه ای کوتاه در چند بخش تقدیم حضورتان می کنیم .

 

فاطمه ، چهارمین دختر پیامبر بزرگ اسلام است و کوچکترین آنها . او دختر خانواده‌ای است که پسری برایشان نمانده بود و در جامعه‌ای متولد شد که ارزش هر پدر و هر خانواده‌ ، به " پسر" بود و همه فضائل، ارزشهای معنوی،  شرافت اجتماعی و اخلاقی و انسانی به او نسبت داده می شد. به همین دلیل، " دختر بودن" حقیر شد و این ضعف، زن را به  ذلت و اسارت کشاند و ارزشهای انسانی او را تضعیف کرد. در میان این جهل و تعصب، دختر به موجودی در تملک مرد، مایه ننگ پدر و بنده ی خانه شوهر تبدیل شد. پدر نیز برای  پیشگیری از این نشانه ی ننگین و برای آسودگی خیال، بهتر آن دید  که نوزاد دخترش را از همان کودکی زنده به گور کند تا آنچه به غلط ، شرف خانوادگی پدر و برادر و اجداد ش تصور می شد ، لکه دار نشود.

قرآن با لحنی سرزنش آمیز و اثربخش ، از جهالت آن مردم وحشی یاد می کند و می فرماید : «وَ إِذا بُشِّرَ أَحَدُهُمْ بالاُنثی ظَلّ وَجْهُهُ مُسْوَدّا وَ هُوَ کَظیمٌ« هنگامی که به یکی از آنان بشارت دختر داده می شد ، صورتش از خجالت ، سیاه و ناراحت و خشمگین می شد). »نحل – 58)

صراحت بیان قرآن ، برای نکوهش و رسوا کردن کسانی است که در زنده به گور کردن دخترانشان ، مسائل اخلاقی و شرافتی را پیش می‌ کشیدند و این قساوت خود را که از روی  پستی و ترس از فقر و عشق به مال بود ، با پرده‌های فریبنده‌ می‌پوشاندند و عمل خود را  توجیه می‌ کردند.

 

ناگهان در چنین جامعه ای ، تقدیر دست اندر کار برهم زدن همه چیز برآمد و پنهانی برآن  شد تا در این مرداب ساکن و متعفن زندگی ، انقلابی برپا کند.

اکنون محمد ، پیامبر است . در مدینه در اوج شکوه و اقتدار و عظمتی است که انسان می تواند تصور کند  در این شرایط  دختری به دنیا آمد که نور چشم پدر و مادر شد و فاطمه نام گرفت  : کوچکترین دختر خانواده  که باید ارزشهای نوین انقلابی را در وجود خویش متبلور سازد.  فاطمه وارث همه مفاخر خاندانش و وارث اشرافیت نوینی است که  از خاک و خون و پول نیست . او  پدیده وحی و آفریده ایمان و اندیشه و انسانیت است . او بافت زیبائی از همه ارزشهای متعالی روح است . فرزند کسی است که ، نه وابسته به  قریش و عرب ، بلکه به تاریخ بشریت پیوند خورده و وارث ابراهیم است و نوح و موسی و عیسی (ع ) .

او یک دختر و یک زن است که خداوند پیامبرش را به این موهبت بشارت داد و فاطمه را  جلوه راستین حقیقت وانسانیت و سرچشمه خیر و برکت خواند  :

«انا اعطیناک الکوثر، فصل لربک و انحر. ان شانئک هوالابتر.»

« به تو کوثر عطا کردیم ای محمدۖ . پس برای پروردگارت نماز بگزار و شتر قربانی کن .همانا ، دشمن کینه توز تو همو" ابتر" است!». سوره کوثر