Aktualitete

 • Mbretërit e marshit në këmbë (2) Arien 35 vjeçar nga Holanda

  Mbretërit e marshit në këmbë (2) Arien 35 vjeçar nga Holanda

  Shtator 05, 2023 20:15

  Në këtë edicion do të flasim në lidhje me mënyrën e pranimit të fesë Islame nga Arien dhe se si e percepton ky mysliman i ri holandez marshin e Arbainit të Imam Husejnit (a.s.).

 • Mbretërit e marshit në këmbë (1) Faruk Husejn 63 vjeçar, profesor universiteti dhe studiues nga Afrika e Jugut

  Mbretërit e marshit në këmbë (1) Faruk Husejn 63 vjeçar, profesor universiteti dhe studiues nga Afrika e Jugut

  Shtator 05, 2023 20:14

  Arbaini është një fillim i tërheqjes magnetike të Imam Husejnit (a.s.), një lëvizje kjo e cila për çdo vit mirëpret me miliona vizitorë të Imam Husejnit (a.r.) në Qerbelanë e dashurisë dhe të besimit.

 • Ta njohim Islamin (34)

  Ta njohim Islamin (34)

  Gusht 20, 2023 09:27

  Përshëndetje miq të nderuar, jemi pranë jush me edicionin e radhës së programit "Ta njohim Islamin". Në këtë edicion në vazhdim të njohjes me atributet e Zotit, do të flasim me gjerësisht rreth drejtësisë hyjnore si një prej atributeve të tjera të Zotit të gjithësisë.

 • Lufta e transmetimeve (1)

  Lufta e transmetimeve (1)

  Gusht 15, 2023 09:55

  Sot, roli i mediave të Perëndimit është transmetimi mbrapsht i realiteteve, provokimi dhe nxitja e publikut dhe kontrolli i opinionit publik nëpërmjet informimeve të anshme dhe me objektiva të caktuara, krijimi i atmosferës destruktive etj., me qëllim që të mposhtet Republika Islamike e Iranit.

 • Seanca e shtatë gjyqësore e Gjykatës së Apelit për dosjen e Hamid Nouri në Suedi, mbrojtje e fortë e avokatëve

  Seanca e shtatë gjyqësore e Gjykatës së Apelit për dosjen e Hamid Nouri në Suedi, mbrojtje e fortë e avokatëve

  Shkurt 15, 2023 16:05

  Avokatët suedezë theksuan se pretendimi se ky Hamid Nouri është po ai person i quajtur me emrin "Hamid Abbasi", është një pretendim i cili nuk mund të vërtetohet, për arsye se së pari vetë Hamid Nouri e mohon këtë pretendim, gjithashtu të gjithë ata të burgosur i kishin sytë e lidhur jashtë qelive dhe nuk mund të njihnin fytyrat e njerëzve.

 • Gjyqi i Hamid Nouri në Suedi, simbol i padrejtësisë në Perëndim

  Gjyqi i Hamid Nouri në Suedi, simbol i padrejtësisë në Perëndim

  Shkurt 15, 2023 16:04

  Hamid Nouri ditën e shtunë më 9 nëntor të vitit 2019, pasi ishte nisur me avionë nga aeroporti ndërkombëtar të Teheran, kishte arritur në aeroportin e Stokholmit në Suedi, përkundër ligjeve ndërkombëtare, me një urdhër arresti të prokurorisë suedeze, është arrestuar në mënyrë të dhunshme nga policia e këtij vendi dhe për tetë muaj është mbajtur nën arrest pa kurrfarë mundësie për të kontaktuar familjen ose për të pasur qasje në konsullore, në rrethana të ngjashme me rrëmbim.

 • Revolucioni Islamik inspirim i civilizimit të ri Islamik

  Revolucioni Islamik inspirim i civilizimit të ri Islamik

  Shkurt 15, 2023 16:01

  Në këtë edicion me rastin e 44 vjetorit të fitores së Revolucionit Islamik, do të flasim për temën e ringjalljes së civilizimit të ri iranian dhe islamik.

 • Revolucioni Islamik i zhvilluar dhe i qëndrueshëm

  Revolucioni Islamik i zhvilluar dhe i qëndrueshëm

  Shkurt 15, 2023 16:00

  Në këtë edicion do të shqyrtojmë shkaqet dhe faktorët e qëndrueshmërisë dhe zhvillimit të Revolucionit Islamik dhe sistemit të krijuar nga ai.

 • Revolucioni Islamik dhe të arriturat ekonomike të tij, pjesa e dytë

  Revolucioni Islamik dhe të arriturat ekonomike të tij, pjesa e dytë

  Shkurt 09, 2023 10:25

  Në këtë edicion, në vazhdim të edicionit të kaluar, do të flasim mbi të arriturat ekonomike të Revolucionit Islamik në fushën e energjisë.