• Seanca e shtatë gjyqësore e Gjykatës së Apelit për dosjen e Hamid Nouri në Suedi, mbrojtje e fortë e avokatëve

  Seanca e shtatë gjyqësore e Gjykatës së Apelit për dosjen e Hamid Nouri në Suedi, mbrojtje e fortë e avokatëve

  Shkurt 15, 2023 16:05

  Avokatët suedezë theksuan se pretendimi se ky Hamid Nouri është po ai person i quajtur me emrin "Hamid Abbasi", është një pretendim i cili nuk mund të vërtetohet, për arsye se së pari vetë Hamid Nouri e mohon këtë pretendim, gjithashtu të gjithë ata të burgosur i kishin sytë e lidhur jashtë qelive dhe nuk mund të njihnin fytyrat e njerëzve.

 • Gjyqi i Hamid Nouri në Suedi, simbol i padrejtësisë në Perëndim

  Gjyqi i Hamid Nouri në Suedi, simbol i padrejtësisë në Perëndim

  Shkurt 15, 2023 16:04

  Hamid Nouri ditën e shtunë më 9 nëntor të vitit 2019, pasi ishte nisur me avionë nga aeroporti ndërkombëtar të Teheran, kishte arritur në aeroportin e Stokholmit në Suedi, përkundër ligjeve ndërkombëtare, me një urdhër arresti të prokurorisë suedeze, është arrestuar në mënyrë të dhunshme nga policia e këtij vendi dhe për tetë muaj është mbajtur nën arrest pa kurrfarë mundësie për të kontaktuar familjen ose për të pasur qasje në konsullore, në rrethana të ngjashme me rrëmbim.

 • Islamofobia në perëndim

  Islamofobia në perëndim

  Shkurt 08, 2021 16:38

  Në këtë edicion do të flasim rreth një sulmi të kryer ndaj një çerdhe në Suedi dhe gjithashtu do të flasim rreth kësaj se nëse autori i sulmit në Las Vegas do të ishte një mysliman, çfarë do të ishte reagimi klasës sundues në Amerikë.

 • Valë e re e Islamofobisë në Evropë (1)

  Valë e re e Islamofobisë në Evropë (1)

  Shtator 22, 2020 06:09

  Në këtë program të flasim rreth çështjes së djegies së Kur’anit të shenjtë në Suedi dhe ripublikimit të karikaturave ofenduese ndaj personalitetit të Profetit të nderuar të Islamit, Hazretit Muhamed s.a.v.s..