مواد غذایی که بعد از ۴۰ سالگی حتما باید مصرف کنید
اگرچه بیماری های قلبی و سرطان ها، جزو نگرانی های اکثر افراد تا قبل از ۴۰ سالگی نیست اما بعد از این سنین و در صورت اتخاذ یک سبک زندگی ناسالم، خطر ابتلا به این بیماری ها چند برابر می شود.
به گزارش رادیودری، سرطان یکی از قاتلان زنان در سنین ۴۰ تا ۵۰ سالگی است و بیماریهای قلبی نیز قاتل شماره دو به شمار میرود. دیابت و سکته مغزی نیز در زنان در سنین ۵۰ تا ۶۰ سالگی شایع است.
با این حال اتخاذ یک رژیم غذایی سالم بعد از سنین ۴۰ سالگی از بسیاری از بیماریهای مزمن میکاهد و منجر به افزایش طول عمر سالم میشود:
کدو تنبل: هرگونه سبزی قرمز، زرد، بنفش یا نارنجی و همچنین سبزیجات سبز برگ تیره منبع خوبی برای کاروتنوئیدها محسوب میشوند. اما هویجهای نارنجی و کنسرو کدو تنبل را باید فوق ستارههای بتاکاروتن در نظر گرفت.
گوجه فرنگی پخته: یک آنتی اکسیدان قدرتمند دیگر به نام لیکوپن با سرطان مبارزه میکند. میوهها و سبزیجات قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی، هندوانه، پاپایا، فلفل دلمهای قرمز - منابع خوبی برای لیکوپن هستند. گوجه فرنگی پخته میتواند کمک بیشتری به بدن در جذب هر چه بیشتر این آنتی اکسیدان مفید کند.
غلات جوانه زده: جوانه غلات که حاوی سبوس، جوانه و اندوسپرم هستند، یکی از معدود منابع غذایی برای توکوترینول ها، نوعی از ویتامین E که ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای مغزی مرتبط با افزایش سن مانند آلزایمر را کاهش دهد، محسوب میشوند.
گردو: اسیدهای چرب غیر اشباع چند پیوندی که در گردو یافت میشوند ممکن است به محافظت از شما در برابر این بیماری کمک کنند. مغزهای خوراکی و دانههای دیگر نیز منابع خوبی برای این اسیدهای چرب سالم هستند.
روغن زیتون: در شرایطی که روغن سویا و روغن آفتابگردان منابع خوبی برای این اسیدهای چرب هستند، اما روغن زیتون بهترین گزینه در این زمینه است.
ماهی سالمون: ماهی یک از اجزا اصلی رژیم مدیترانهای است و در شرایطی که بیشتر انواع ماهی برای سلامت انسان مفید هستند، اما ماهیهای چرب مانند سالمون بیشترین فایده را برای سلامت قلب ارائه میکنند. از دیگر ماهیهای چرب میتوان به ساردین، ماهی خال مخالی، شاه ماهی و قزل آلای دریاچهای اشاره کرد.
تمشک: مشکلات مرتبط با گوارش نادرست با انواع بیماریهای خودایمنی مرتبط با التهاب که زنان را از اواسط عمر خود تحت تاثیر قرار میدهند، پیوند خورده است. کمبود فیبر غذایی بخشی از مشکل محسوب میشود. میزان مصرف توصیه شده روزانه فیبر ۲۰ تا ۳۰ گرم است. در میان میوه ها، تمشک از نظر محتوای فیبر یک گزینه عالی محسوب میشود. یک فنجان تمشک حاوی هشت گرم فیبر است.